روزه گرفتن در ماه رمضان خطر کم آبی را به همراه دارد، چون خوردن غذا و نوشیدنی به دو وعده -قبل از طلوع آفتاب و بعد از طلوع آفتاب- محدود می شود. از آن جایی که اکثر افراد برای خوردن سحری خیلی زود بیدار می شوند، کمبود خواب هم برای افراد روزه دار پیش می آید. کمبود خواب کافی و آب بدن می تواند باعث بروز سردرد شود. در ادامه مطلب چند نکته کاربردی برای سالم روزه گرفتن را با هم بررسی می کنیم:

به هیچ عنوان وعده سحری را حذف نکنید.

به دلیل محدود شدن وعده های غذایی در ماه رمضان، خوردن سحری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ممکن است برای این که می خواهید بیش تر بخوابید سحری را از برنامه خود حذف کنید ولی نباید این کار را بکنید. بدن تمام تلاش خود را می کند تا همه مواد مغذی و انرژی لازم خود را تا افطار از وعده غذایی که قبلاً خوردید تأمین کند، اگر سحری نخورید مواد لازم بدن فراهم نمی شود و ضعیف می شوید. علاوه بر این با نخوردن سحری به دلیل طولانی تر شدن مدت گرسنگی در طول روز دائماً احساس خستگی و تشنگی می کنید. نخوردن سحری، باعث پرخوری به هنگام افطار نیز می شود که افزایش وزن ناسالم را به همراه دارد.

در زمان افطار پرخوری نکنید.

همان طور که توصیه می شود وعده سحری را حذف نکنید، از پرخوری به هنگام افطار خودداری کنید. این کار می تواند آسیب جدی به سیستم بدن شما وارد کند. افطار قرار است یک وعده غذایی متعادل و مغذی باشد، نه مهمانی! پرخوری و مصرف غذاهای پرچرب ممکن است منجر به سوء هاضمه و افزایش وزن شود. سرعت خود را در خوردن کم کنید و از خوردن غذاهای سالم لذت ببرید.

روزه گرفتن در ماه رمضان

از خوردن غذاهای سرخ شده، شور و پر شکر خودداری کنید.

بیشتر غذاهایی که روزه داران در ماه رمضان می خورند پر از روغن و نمک و شکر هستند. خوردن این غذاها شاید در لحظه حس خیلی خوبی در روزه داران ایجاد کند ولی روزه گرفتن روزهای بعد را دشوارتر می کند. جدا از افزایش وزن ناسالم، غذاهای چرب و شیرین باعث خستگی بیش از حد می شوند. خوردن نمک بیش از حد نیز احساس تشنگی را به همراه دارد. سعی کنید از غذاهای سالم مانند سبزیجات، برنج و گوشت تازه استفاده کنید. همچنین خوردن غذاهای غنی از فیبر به دلیل دیرتر هضم شدن باعث می شوند مدت زمان بیش تری احساس سیری کنید.

تا می توانید آب بنوشید.

نوشیدن هر چه بیشتر آب در فاصله بین افطار تا سحر، خطر کمبود آب بدن را در هنگام روزه داری کاهش می دهد. سعی کنید حداقل 8 لیوان مایعات شامل آب (بهترین گزینه)، آب میوه، شیر، انواع نوشیدنی و سوپ مصرف کنید. البته نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و چای را کاهش دهید، چون این مواد ادرار آور هستند و باعث از بین رفتن مایعات می شوند. یک رژیم غذایی متعادل کلید اصلی روزه داری سالم در ماه رمضان است.