کودکان آسمی

آسم یک بیماری ریوی می باشد که در نتیجه التهاب و تورم و انسداد ریه ها و مجاری تنفسی بوجود می آید. با تحریک ریه ها و ملتهب شدن آنها، تنفس برای بیمار سخت می شود. آسم یک بیماری شایع در میان کودکان است و معمولا علائم آن قبل از 5 سالگی کودک، بروز می کند. اغلب کودکان آسمی، دچار آلرژی نیز می باشند. آلرژی می تواند علائم و حملات ناشی از آسم را تشدید کند. یکی ازعلائم شایع این بیماری در کودکان خس خس سینه و نفس نفس زدن تند کودک پس از فعالیت های شدید می باشد. به طور معمول حملات آسم همانند بسیاری از بیماری های دیگر، در هنگام شب شدیدتر می باشد. معمولا با داروهای تجویز شده از طرف پزشک، می توان به راحتی این حملات را درمان کرد. ولی در صورت قصور در درمان کودکان آسمی، این بیماری می تواند بسیار خطرناک و حتی کشنده باشد.

 

نحوه مراقبت از کودکان آسمی

برای مراقبت از کودک آسمی، اطرافیان و بخصوص والدین باید از شناخت کافی در مورد این بیماری برخوردار باشند. شناخت انواع محرک ها و دور کردن کودکان آسمی از آنها، می تواند از تشدید این بیماری جلوگیری کند. همچنین اطلاعات درباره فعالیت ها و ورزش هایی که کودکان مبتلا به آسم قادر به انجام آن می باشند بسیار حائز اهمیت است.

اگر کودک آسمی در خانه داریم می بایست نحوه زندگی را مطابق با بیماری آنها تغییر دهیم. ممکن است محل زندگی ما و رطوبت آن، باعث تقویت علائم این بیماری شود. همچنین نوع غذاهای مصرفی و تنقلات مهم می باشند.

انواع کنسروها و تنقلات برای کودکان آسمی توصیه نمی شوند. حتی حالات غم و شادی که در زندگی به وجود می آید نیز می توانند در این بیماری و تشدید آن بسیار تاثیرگذار باشند. همچنین شوینده ها و اقلام بهداشتی که در محل زندگی استفاده می شود بسیار پراهمیت می باشد.

معمولا داروهای تجویز شده از جانب پزشک معالج، می تواند بهترین عملکرد را در درمان حمله های این بیماری برای کودکان آسمی داشته باشد. داروهای تسکین دهنده که سریع اثر خود را نشان می دهند می توانند در درمان حملات موثر باشند. انواع تسکین دهنده ها شامل اسپری های نجات دهنده، داروهای خوراکی، و در مواردی داروی تزریق داخل وریدی می باشند. لذا با در نظر گرفتن و رعایت موارد ذکر شده، می توان کودکان آسمی را از خطرات این بیماری مصون نگه داشت.

موارد ممنوع برای کودکان آسمی

رعایت موارد ممنوع برای کودکان آسمی اهمیت زیادی دارد. انواع محرک های این بیماری باید شناخته شوند و کودکان بیمار از آنها دور نگه داشته شوند. یکی از این موارد، انواع دود می باشد که شامل دود سیگار و قلیان، دود ناشی از اگزوز ماشین، دود آتش می باشد که می تواند تنفس را برای کودک بیمار سخت کند.

استفاده از اسپری ها و عطرها برای کودکان آسمی و حتی کسانی که در جوار آنها قرار دارند می تواند تشدید کننده بیماری باشد. همچنین بوهای تند مانند بوی رنگ و بنزین و نفت برای این کودکان می تواند خطرناک باشد.

اگر در منزل کودک مبتلا به آسم زندگی می کند باید از نگهداری انواع حیوانات مخصوصا سگ، گربه، جوندگان و انواع پرندگان خودداری کرد. در میان حیوانات، اسب نیز می تواند علائم آسم را در کودکان بیشتر کند.

در مواردی دیده شده که استرس و نگرانی نیز می تواند باعث حملات شدید در کودکان آسمی شود. این استرس حتی می تواند ناشی از تغییر محل زندگی، یا تغییر مدرسه باشد. بنابراین می بایست از ایجاد این استرس ها و تنش ها در کودکان بیمار جلوگیری کنیم.

از دیگر موارد ممنوع برای کودکان مبتلا به آسم، انواع خوراکی های حساسیت زا می باشد که مصرف آنها توصیه نمی شود. برخی از این موارد شامل انواع ماهی، گندم، سویا، انواع آجیل، تخم مرغ، ادویه جات، لبنیات می باشند که مصرف آنها باعث تشدید بیماری آسم در کودکان می شود.

در مورد ورزش برای کودکان آسمی، باید ورزش ها و تمریناتی در نظر گرفته شود که در فواصل زمانی کوتاه مدت انجام گردد. برای مثال ورزش دو مخصوصا دوی استقامت چون در فواصل زمانی کوتاه انجام می گردد، می تواند مناسب باشد. همچنین شنا می تواند برای کودکان مبتلا به آسم بسیار مفید باشد. در واقع اغلب ورزش ها با رعایت نکات مورد ملاحظه، می تواند برای این بیماری حتی مفید نیز باشد. تنها ورزشی که برای افراد و کودکان آسمی توصیه نمی شود غواصی است.