احیای قلبی یکی از مواردی است که ممکن است در زندگی هر فردی مورد استفاده قرار بگیرد. پس با این مقاله از آمبولانس ناجی همراه باشید.

CPR جیست

Cpr که در لاتین به‌ صورت cardio pulmonary resuscitation به نمایش در می‌آید.

در زبان فارسی در معنای احیای قلبی و ریوی است

CPR راهکاری بسیار مناسب و مؤثر برای نجات دادن بیمارانی است که به ایست قلبی دچار شده‌اند و یا ایست تنفسی و یا مغزی را تجربه می‌کنند.

به‌ طور کلی به مجموعه اقداماتی که برای نجات دادن جان این بیماران اتفاق می‌افتد، cpr می‌گویند.

هر آنچه باید از Cpr بدانید

از طریق اجرای صحیح و به موقع CPR می‌توان به یک بیمار ccu و یا بیماری که دچار ایست قلبی، تنفسی و یا مغزی شده‌ است خون و اکسیژن کافی را انتقال داد و اعمال حیاتی اعضاء مهم بدن وی که شامل قلب و مغز هستند را به آن‌ها باز گرداند. در صورتی‌ که عملیات احیای قلبی و ریوی بیماران به‌ خوبی انجام شود بیمار با احتمال بالای ۵۰ درصد زنده خواهند ماند. این در حالی است که اگر در چنین مواقعی، اکسیژن کافی و مورد نیاز به بافت‌ها و سلول‌های این بیماران انتقال پیدا نکند سلول‌های مغز آن‌ها دچار تخریب خواهند شد و این عامل به ایجاد مرگ مغزی منجر خواهد گشت.

به‌ طور کلی فرایند احیای قلبی و ریوی، ماساژ قلب بیمار و دادن تنفس مصنوعی به وی را در بر می‌گیرد.

احیا

بهترین زمان cpr

یکی از مهم‌ترین عوامل و نکات قابل بحث که در هنگام احیای قلبی و ریوی باید به‌ اندازه‌ کافی مورد توجه قرار بگیرد، زمان انجام این اقدام است. وقتی قلب یک فرد دچار ایست می‌شود خون‌رسانی به دیگر اعضا  متوقف می‌شود. این عامل باعث می‌شود تا عملکرد اعضای مختلف بدن، به‌ ویژه مغز با مشکل مواجه شود.لذا در صورتی‌ که قلب بیمار در فاصله زمانی ۴ تا ۶ دقیقه فعالیت دائمی و روتین خود را انجام ندهد، امکان بروز آسیب به بخش‌های مهم بدن بیشتر نیز خواهد شد.

بنابراین لازم است پس‌ از مشاهده هر گونه علائم ایست قلبی، بلافاصله به احیای قلبی بیمار اقدام نمایید.

مثال: وقتی بیمار شما علام زیر را دارد:

  • کاهش هوشیاری
  • بی واکنشی
  • نداشتن نبض
  • مشکلات تنفسی

در تمام موارد بالا باید در مدت‌ زمان کم‌تر از ۱۰ ثانیه و بدون اتلاف وقت، به احیای قلبی و ریوی وی به صورت صحیح، دست بزنید.

مقاله “سکته قلبی و کمک های اولیه به هنگام وقوع آن” را مطالعه کنید.

عملیات CPR

CPR

مراحل انجام cpr

به‌ طور کلی لازم است در طی اجرای این مراحل، ۳۰ فشار به قفسه‌ سینه‌ بیمار وارد کنید و ۲ تنفس مصنوعی بدهید.

این کار را باید تا مدت‌ زمانی ادامه دهید که بیمار، تنفس و هوشیاری خود را به دست آورد.

  1. ماساژ قفسه سینه
  2. تنفس مصنوعی
  3. تکرار

احیا

در آخر

مرکز مشاوره و خدمات پرستاری و خدمات پزشکی ناجی تمام پرستاران خود رو ضمن سنجش علمی با تست ها و آزمون های مختلفی من جمله تست های متعدد پزشکی، قدرت عمل، مدیریت بیماران، صلاحیت های کاری و … از نظر اخلاقی نیز آزمایش کرده و از بین منتخبین این آزمون و خطاها دقت هرچه تمام تر افراد ممتاز را دست چین کرده است. این مجموعه همچنین خدمات مختلفی نظیر انتقال بیمار از طریق آمبولانس هوایی، آمبولانس خصوصی ، آمبولانس کددار، آمبولانس زمینی، آمبولانس نوزادان، آمبولانس مراقبت های ویژه ( icu، ccu) و هلیکوپتر امداد، ویزیت پزشک در منزل، خدمات پرستاری در منزل و پرستار سالمند … را برای شما ارائه کرده و دارای مجوزهای قانونی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می باشد.

شماره تماس با مشاوران ناجی: 88464000-021